WP-Rocket cachning-tillägg/plugin för WordPress.

4 maj, 2021 | Senaste nytt

Vi på Insign har provat en uppsjö olika cachning-tillägg/plugin, pratat med webbhotell, branschfolk, läst i forum osv. Nu har vi hittat det bästa pluginet/tillägget och de optimala inställningarna. Pluginet heter WP-Rocket och har fullständigt sopat banan med allt annat vi provat.

WP Rocket är väldigt stolta över sin produkt och skriver så här på sin hemsida ”WP Rocket är det mest kraftfulla cacheplugin i världen. Använd den för att förbättra hastigheten på din WordPress-webbplats, SEO-ranking och konverteringar” och vi på Insign Webbyrå håller med.

Vad är WP Rocket och hur kan du använda dig av det?

WP Rocket är ett caching-tillägg till WordPress som optimerar webbplatsens prestanda. WP Rocket gör din webbplats supersnabb och ger ett bättre sökmotorresultat som i sin tur ger sajten fler besökare. Att ha en snabb hemsida är extremt viktigt för att dina besökare inte ska “vända i dörren”.

Andra fördelar med WP Rocket är att tillägget:

  • Minimerar filer för att dessa ska ladda snabbare
  • Lazy loading för att bilder och filmer inte ska laddas så fort besökaren kommer till webbplatsen utan laddas när besökaren kommer till den sektionen.
  • WP Rocket rensar även spam-kommentarer från din sajt.

Google och andra sökmotorer älskar snabba webbplatser.

När laddningstiden för dina sidor ökar blir dina läsare uttråkade och överger dig. Google har därför valt att prioritera laddningstid ännu mer när de rankar webbplatser på sin sökmotor. Ju snabbare sida du har, ju enklare blir det alltså att ranka högt på Google.

Vad kostar WP-Rocket?

Som alltid när man hittat det bästa så hör det inte till gratisalternativen men det är väl värt sitt låga pris. Vi erbjuder en licens för 50kr/mån. Då lägger vi på det på ert befintliga avtal med oss. Det är ungefär vad det hade kostat om ni själva köpt licensen direkt av WP-Rocket, men då bjuder vi på arbetet, och framtida uppdateringar i pluginet ingår om ni har ett serviceavtal hos oss.

Vill du köpa WP-Rocket själv eller vill du ha hjälp?

Vi erbjuder att helt kostnadsfritt försöka få er sida att ladda betydligt snabbare och vi är tämligen säkra på att vi kommer lyckas. Om du tackar ja till detta så kommer vi att mäta sidans laddningshastighet, göra jobbet och sen mäta laddningshastigheten igen. Vi kontakter er därefter med före och efter resultat och förhoppningsvis så märker ni själva hur sidan laddas betydligt snabbare. Ifall ni inte är nöjda med resultatet eller helt enkelt inte känner ett behov av förändringen så behöver ni givetvis inte gå vidare med den. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vill du köpa WP-Rocket tillägget/pluginet själv så kan du göra det på deras WP-Rockets webbplats som du når här.

WP Rocket - WordPress Caching Plugin

Skärmdump från inne i tillägget/pluginet i WordPress:

WP Rocket - WordPress Caching Plugin

Men, vad är cache?

Ordet cache är kommer från franska cacher som betyder gömma.
När någon besöker din webbplats så skickar besökarens webbläsare en förfrågan till din webbserver och databas som i sin tur skickar tillbaka en dynamisk webbsida. Det kan ta flera sekunder, vilket kan kännas som en evighet. Ett WordPress-tillägg som WP Rocket skapar en statisk version av din webbplats och innehåll. Tack vare det laddas sidan snabbare.

Cache återanvänder data så besökarnas webbläsare inte behöver skicka förfrågningar till servern vid varje besök. Du snabbar upp din webbplats avsevärt och användarupplevelsen påverkas inte alls.
När du gör ändringar på din webbplats uppdaterar WP Rocket automatiskt alla cachade filer och ser till så att de statiska filerna är ”up to date”.

WP Rocket är enkelt att installera och kräver ingen kod. Du behöver inte vara programmerare för att använda dig av tillägget, är väldigt prisvärt och användarvänligt.

WP Rocket har en klockren förklaring av cache som ni kan läsa här.