Vad är en 404-sida och varför bör du ha en på din sajt?

20 apr, 2021 | Senaste nytt, Viktig information

En 404-sida informerar besökaren att de hamnat på en sida som inte finns eller har flyttats. Att besökaren har klickat på en länk som inte existerar. Vanligast är att ni tagit bort ett inlägg eller en undersida men länken lever kvar på Google eller i något gammalt dokument, mail osv.
Härifrån kan besökaren inte navigera sig tillbaka till din hemsida utan behöver skriva adressen i webbläsaren igen och det finns en stor risk att du tappar besökaren. 

När du har en egen 404-sida har du möjlighet att enkelt skicka besökaren till startsidan genom ett knapptryck. Det är en värdefull sida som gör att du håller kvar besökaren/köparen på din webbplats. Därför bör alla webbplatser ha en egen 404-sida.

Tydlighet och enhetlighet 

Genom att skriva ett tydligt felmeddelande undviker du förvirring hos besökaren. Till exempel: ”Sidan gick inte att hitta. Förmodligen har du klickat på en gammal länk som inte fungerar längre.”
Er 404-sida bör ha samma layout som alla andra sidor på er webbplats och vara en naturlig del av den, samt ha samma menystruktur. Allt detta för att öka användarupplevelsen. 
Här är två exempel på 404-sidor som vi gjort: 
https://www.insign.se/hoppsan
https://myggenasmarin.se/hoppsan

Vad kostar det?

Har du support- och serviceavtal, så kan vi visa hur du gör det själv eller så anlitar du oss för att göra det åt er. Uppskattad tid, max 30 minuter.

Kontakta oss för mer info; info@insign.se