Snabbare hemsida med komprimerade bilder – Smush PRO

20 apr, 2021 | Senaste nytt

Google kommer lägga ännu mer vikt i sajtens hastighet när de rankar webbsidor och det är sedan tidigare känt att vara något av det viktigaste för att få besökare att stanna på hemsidan istället för att “vända i dörren”.

Bildstorleken är nyckeln till en snabb sida.

Så den allra första åtgärden man bör göra är att se över bildernas storlek och komprimera dem på webbplatsen. Bilderna brukar stå för 50% av sidornas tyngd! Det kan vara ett drygt arbete att gå igenom och komprimera alla bilder, framförallt om du har en e-handel med många produktbilder.

Vårt tips till alla med WordPress/WooCommerce-sajter är att låta oss installera pluginet Smush PRO och massoptimera varje bild du någonsin har lagt till på din webbplats med ett klick och fixa din Google PageSpeed med den bästa bildoptimeraren för WordPress. Självklart så komprimeras även alla framtida bilduppladdningar på webbsidan automatiskt.
WP Smush har över en miljon hämtningar och gör det till ett av det mest populära WordPress-tilläggen.

Vad kostar det?

Gratisversionen av pluginet innehåller tyvärr inte de funktionerna man vill ha. PRO-versionen kostar 5$/mån. Tar du det genom Insign AB så är priset 50kr/mån och då bjuder vi på arbetet med installation, komprimering och felsökning samt att vi tar hand om framtida uppdateringar av pluginet för de kunder med vårt serviceavtal.

Kontakta oss