Insign’s årsbrev 2023

14 dec, 2023 | Senaste nytt

Ett hjärtligt tack till alla våra kunder för ytterligare ett fantastiskt år tillsammans. Som traditionen bjuder skickar vi nu ut vårt årsbrev där vi sammanfattar årets händelser och blickar framåt mot vad som komma skall. Vi vill också passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Inga prishöjningar här inte

Under 2023, som präglades av inflation och allmänna prishöjningar, valde vi att inte höja våra priser. Vi förstod att det var en tuff period för många av våra kunder, och det kändes inte rätt att öka deras belastning. Vårt beslut underlättades av att vi inte är lika beroende av externa leverantörer som många andra företag. Vi hoppas att vårt ställningstagande har varit uppskattat och att det hjälpt våra kunder att fortsätta arbeta med oss under dessa utmanande tider.

Två nya kollegor

I början av året fick vi nöjet att välkomna Lina till vår byrå. Hon har snabbt etablerat sig som vår ledande webbdesigner. I maj anslöt sig även Evelina till oss, efter en framgångsrik praktikperiod. Hon har tillfört nya och värdefulla kunskaper inom animering och mediaproduktion till vårt team.

AI

Många undrar om AI kommer göra webbyråer som vår överflödiga, särskilt med AI:s förmåga att bygga hemsidor. Vi ser det lite som fotografering: visst kan man fotografera själv, men för ett professionellt resultat vänder man sig till en fotograf. Framöver tror vi att det blir vi som använder AI för att skapa hemsidor åt våra kunder. Än så länge är inte AI där, men framtiden är spännande. Redan nu är Chat-GPT en viktig del av vår vardag, nästan lika mycket som Google. Den agerar som en allvetande kollega.

Än så länge är bilder skapade av AI halvbra.. ganska dåliga faktiskt, men AI är som sämst just nu och varje dag blir det bättre. Vi kommer allt mer att be AI om foton. Här frågar vi AI om vi kan få: En bro i bohuslän med sjöbodar under. En sommarkväll med en regnbåge och gula taxibilar på bron. Släng in en Rymdraket också.

Animerade logotyper – Såkallade logo reveals

Evelina har med sin animeringsförmåga hjälpt kunder att livfullt animera deras logotyper. Dessa används överallt från mailsignaturer till sociala mediers introfilmer. Spana in några exempel här!

Padelturning för Ukraina

För att stödja Ukraina arrangerade vi en padelturnering i en hyrd padellokal. Vi hade nöjet att välkomna våra lokala kunder och vänner till ett evenemang fyllt med padelspel, mat och snacks. Ett stort tack till alla som deltog och bidrog till denna viktiga sak

Flyttat alla kunder till Google Analytics 4

Kort och gott, Google har nyligen gjort ett skifte till den nya versionen av Google Analytics (GA4). Vår egen Julia har under de senaste sex månaderna aktivt hjälpt våra kunder med övergången till GA4. Samtidigt fördjupar hon sina kunskaper genom en utbildning i sökmarknadsföring för att bli ännu skickligare inom Googles tjänster.

200+ kunder har fått en integritets- och cookiepolicy

Under året har vi assisterat många kunder med att skapa integritets- och cookiepolicy-texter, samt implementerat popup-rutor som överensstämmer med gällande lagar och regler. Har ni som kund missat detta viktiga steg? Oroa er inte – vi finns här för att hjälpa till! Läs mer

Dubblat kontorsytan

Vi har expanderat genom att ta över den angränsande lokalen. Nu erbjuder vi, tillsammans med vårt systerföretag moln’it, gott om utrymme för tillväxt. Medan vi gradvis växer in i våra nya utrymmen, fungerar vi som ett kontorshotell. Om du känner till något lokalt företag i behov av kontorsplats, tveka inte att kontakta oss! Läs mer om kontorsuthyrning

moln’it

Vi fortsätter att vara starka förespråkare för Microsoft 365 och i samarbete med vårt systerföretag moln’it hjälper vi våra kunder med övergången till denna plattform. Dessutom utvecklar vi på moln’it innovativa och smarta formulär för våra kunders hemsidor, som erbjuder mer än bara e-postfunktionalitet. Besök gärna www.molnit.se för mer information.

Det händer 2024!

Fotostudio

Vår expansion har gett oss utrymme för en helt ny fotostudio, som är under uppbyggnad. Vår vision är att studion ska bli en plats för portträttfotografering för våra kunder. Tänk er detta: När våra lokala kunder rekryterar ny personal, kan de komma hit för en snabb fotografering. Bilderna blir klara på nolltid och vi lägger upp dem direkt på hemsidan. Effektivt och enkelt!

Nominera årets företag 2024

Det är återigen dags för utnämningen av Årets Företagare och Årets Unga Företagare 2024 i vår region. Vi uppskattar verkligen denna tävling som arrangeras av Företagarna och ser det som en fantastisk möjlighet att lyfta fram företagsamhet och innovation. Varje år har vi nöjet att nominera ett företag som vi har haft förmånen att samarbeta med. I år ser vi också fram emot möjligheten att själva delta i tävlingen. För de som är intresserade av att nominera ett företag, hittar ni mer information och länken till nomineringsformuläret här: Till nomineringen

AI

Microsoft 365 Copilot är på väg, och det är en stor nyhet. Det innebär att du nu får tillgång till en AI-assistent inom program som Outlook, Word och Excel mfl. Med Copilot kan vi effektivisera arbetet genom att exempelvis låta den hantera e-postsvar, sammanställa texter, analysera data i Excel osv. Likt Chat-GPT fast den är alltid med dig i de 365-programm som vi arbetar i. Detta innovativa verktyg kommer vara en betydande tillgång för både oss och vårt systerföretag moln’it, och dess potential för att förbättra arbetsprocesserna är enorm. moln’it ser med stor förväntan fram emot att implementera detta i våra och våra kunders arbetsflöden.

Webbhotellet Templ höjer sina priser

Vi fick precis veta att vår samarbetspartner Templ höjer sina priser något för deras webbhotell/hosting-paket. Vi måste därför höja med lika mycket. Detta kommer vi informera berörda kunder om.

Mer fokus på grafisk design

Även om vi inte alltid har lagt stort fokus på grafisk design, har detta område fått en rejäl skjuts framåt sedan Evelina kom ombord med sina färdigheter. Nu är grafisk design på väg att bli en integrerad och självklar del av vårt erbjudande. Behöver ni hjälp med en logotyp, en grafisk profil eller något annat inom grafisk design, är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Tack!

Till sist, från hela vårt team, önskar vi er en fridfull jul och ett fantastiskt nytt år. Vi ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans i 2024.
Ett extra tack till Angelica Svanberg på Angelica Svanberg Grafisk Form AB som vi samarbetat aktivit med under flera år, än mer i år. Även ett tack till vår praktikant Hanna som gjorde ett toppenjobb!