Vad är Google Företagsprofil? Fd. Google My Business

12 okt, 2021 | Senaste nytt

Google Företagsprofil / Google My Business är ett kostnadsfritt verktyg för företag och organisationer som vill hantera sin närvaro på Google. Man kan säga att det är Googles företagsregister. Vill du med ditt företag synas på Google maps så är det på Google Företagsprofil som du registrerar ditt företag helt enkelt. Behöver du hjälp med detta så är det enkelt fixat, kontakta oss så berättar vi mer.

Självklart bör alla företag ha Google my business. Här är tre anledningar:

  • Det är helt gratis
  • Ditt företag syns bättre på Google Sök och Google Maps
  • Nå nya potentiella kunder
  • En plats att referera till om du vill ha in omdömen från kunder.

Hur fungerar Google Företagsprofil? Fd. Google My Business

När ditt konto är klart kommer ditt företag att synas i en geografisk lista när någon söker efter en produkt eller tjänst som erbjuds på hemsidan.

Geografiska sökningar: Om man exempelvis söker på “restauranger Göteborg” får man upp en geografisk lista med restauranger runt om i Göteborg.

Är sökningen däremot ett specifikt företagsnamn så kommer företaget och dess information upp med en gång.

vad är google my business

För att kunna maximera sin rankning på Google är det bra att kombinera SEO, Google Ads annonsering och Google My Business.

Företagsinformation 

Du kan hantera den information som står om ditt företag eller produkterna och tjänsterna du erbjuder. När människor hittar ditt företag på Google kan de se information om bland annat öppettider, hemsida och adress. Se till att dina företagsuppgifter är korrekta och är samma på hemsidan. Lägg till en bra beskrivning om ditt förtag och lägg in sökfraser och se till att företaget är i rätt kategori. Lägger du dessutom till bilder som visar vad ditt företag gör ökar klicken till din webbplats.

Omdömen – Kommunicera med dina kunder på Google

Kunder har även möjlighet att recensera ditt företag och du kan läsa och svara på recensionerna från dina kunder. Recensioner har också en positiv inverkan på din rankning. Google användare tittar ofta på omdömen om företag därför är det bra om ni uppmanar era kunder att skriva en recension om er och att ni själva svarar på recensionerna snabbt.

Du kan också ta reda på hur kunder söker efter ditt företag och varifrån de kommer. Finns ditt telefonnummer med på Google kan du även se hur många som ringer till ditt företag direkt från telefonnumret i lokala sökresultat på Google Sök och Maps. 

Behöver du hjälp med att sätta upp Google my business?

Kontakta oss så hjälper vi dig.