Snälla, sluta använda Internet Explorer

11 sep, 2020 | Senaste nytt

Microsoft sa själva orden – Snälla, sluta använda Internet Explorer. Det har snart gått fem år sedan Internet Explorer efterträddes av Microsoft Edge. Enligt browsersverige.se så använder 1% av Svenskarna fortfarande Explorer som webbläsare.

Vad är problemet?

Först och främst så är det en stor säkerhetsrisk. Man ska inte bara sluta använda explorer, man bör även radera det helt från sin dator.

För oss som webbyrå är problemet med Explorer att webbsidor kan se ordentligt knasiga ut. Så om någon kund till er säger att er hemsida ser konstig ut och ni kan inte se problemet.. fråga då om personen surfar med Explorer. Gör denna det så be dom byta, radera och glömma. Det finns saker vi kan göra för att det ska fungera i Explorer men det ska jag inte gå in på för det är ett dåligt alternativ. Man får helt enkelt leva med att 1% kan ha problem med er hemsida. Tänk på att den här procenten bör stöta på problem varje dag ute på nätet.

Vad ska man byta till?

Alternativen är Mozilla Firefox, Safari, Chrome & Microsoft Edge.

I mobilen blir det ofta att man surfar med det som är förinstallerat och det fungerar fint. På sin dator är man ofta mer kräsen och de flesta är nog överens om att Chrome är den bästa webbläsaren. Vi skulle vilja säga att Chrome är överlägset bäst och det är det vi rekommenderar.

Hur byter man?

Googla edge, chrome osv. så lär första träffen handla om att ladda ner webbläsaren. Klicka och följ instruktionerna. Det är busenkelt. Man kan självklart importera favoriter, bokmärken osv.