Länets Företagare eller Länets Entreprenör bluff – Varning för vilseledande “pris”

7 nov, 2023 | Viktig information

Är du företagare och har blivit kontaktad av företaget som kallar sig “Sveriges Företag eller Sveriges vinnare”? De har skickat ut meddelanden om att ditt företag blivit utsedd till “Länets Företagare eller Länets Entreprenör”, men se upp – det här kan vara en dyr bluff.

Länets Entreprenör

Drivs av Entreprenörskollen AB och är ett nytt pris som kom efter Länets företagare. Detta bolag är ännu inte med på Svensk Handels Varningslista.

Länets Företagare

Drivs av Bolagsinspektionen Sverige AB och enligt Svensk Handel ska man vara försiktig med detta företag, som nu är upptaget på deras varningslista, vilket kan ses här: Svensk Handels Varningslista.

länets företagare svensk handel

Denna praxis har uppmärksammats av flertalet aktörer, inklusive Arvika Nyheter, som i en nyligen publicerad artikel “Nytt företagspris marknadsförs som exklusivt – får kritik: ’Verkar vara bluff’”, har utfört en undersökning kring de påstådda priserna. Hela artikeln kan läsas här: Arvika Nyheter Artikel.

Detta behöver du veta om “priset” Länets Företagare:

  • Företaget bakom “Länets Företagare” är Bolagsinspektionen Sverige AB, vilket är ett privat bolag grundat 2020.
  • De erbjuder diplom och certifikat för en kostnad av ungefär 5,000 SEK, men att vara uppmärksammad som en “unik kategori vinnare” bör inte innebära en avgift.
  • Företagarnas VD Günther Mårder uttrycker tydlig kritik mot verksamheten och anser att de snarlika namnen på prisen kan vara ett försök till vilseledning och renommésnyltning.

Det är en varning som delas av många, och en påminnelse till alla företagare att vara vaksamma. Det är viktigt att komma ihåg att äkta erkännande och priser inom näringslivet sällan kräver dyra avgifter för att ta emot ett diplom eller en titel.

Vi uppmanar alla som har kontaktats av “Sveriges Företag” att noga överväga situationen innan de går med på att betala för vad som lovas vara en utmärkelse. Om du är osäker, tveka inte att kontakta Svensk Handel eller andra officiella handelsorganisationer för vägledning och stöd.

Vi önskar att näringslivet är informerat och skyddat – dela gärna denna artikel med dina kollegor och nätverk.