Konsten att synas på Google

För att synas på Google så bygger man sin sida rätt enligt nedan steg eller så betalar man för att synas med såkallade sponsrade länkar. Läs mer om det längst ner på den här sidan. Det ena utesluter självklart inte det andra. Bäst är att göra båda.

Lita inte på ”SEO” säljare

När du hör om sökmotoroptimering eller sökordsoptimering/SEO från säljare så handlar det oftast om att på olika sätt försöka ”lura” sökmotorerna till att placera er hemsida högt. Detta sätt medför inga garantier och i värsta fall kan det sluta med uteslutning och avstängning från sökmotorer som Google mfl. 

Börja med att bygga sidan rätt från början.

Det enda bra och riktiga sättet att sökmotoroptimera en hemsida är att bygga den rätt från början. Det finns inga genvägar, man måste programmera och strukturera sin hemsida rätt från grunden så att sökmotorer enkelt hittar informationen på webbplatsen. Bra placering på sökmotorer kommer sedan av sig själv.

Sökmotorerna strävar efter att skapa en så relevant träfflista som möjligt för de som söker information. De sökord som används i sökningen är nyckeln till vilka webbsidor som presenteras i träfflistan. Samverkar sökordet på ett optimalt sätt med hemsidans innehåll kommer hemsidan att presenteras i träfflistan.

Fyra viktiga steg för bra placeringar på Google

1. Hemsidan ska vara tekniskt modern

Hemsidan ska vara tekniskt modern. Insign arbetar i WordPress som är ett mycket bra val av plattform.

2. Texten ska vara relevant

I texterna skall ni använda ord och meningar som ni tror att folk söker på i Google. Ord/meningar är bättre som rubriker än som brödtext då Google värderar rubriker högst, men självklart är även brödtexten mycket viktig.

Era viktigaste ord skall finnas med i

  • sidtiteln
  • beskrivningen
  • filnamnet
  • nyckelord/metatagg.

Tänk också på att de viktigaste orden ska komma i början av titeln då Google prioriterar de första orden högst.

Insign ser till att kundens viktigaste ord är optimerade på detta sätt och det är just därför våra kunders hemsidor ofta klättrar upp på topplaceringar.

Man kan lägga in en lista på bra ord som ni vill bli förknippade med, så kallade ”metataggar” men dessa fungerar inte om inte orden finns med någonstans i era texter. Även bilder ska sökmotoroptimeras med hjälp av förklarande texter till varje bild.

Självklart måste dessa ord även finnas på den faktiska målsidan (sidan ni sökmotoroptimerar).

3. Använd en Sitemap

Det finns två olika typer av sitemaps/webbkartor. En för att besökare enkelt ska hitta alla sidor och en för att Google ska hitta alla sidor. Det är den senare som är viktig. Man skapar först en sådan sitemap, validerar sin sida hos google och registrerar sitemapen där. Google kommer nu att hitta hemsidan och alla undersidor. Man hjälper helt enkelt Google att hitta sina sidor och detta bidrar till fler och bättre placeringar på Google.

Insign gör detta för sina kunder.

4. Länkar till sidan och hög trafik

Om ni länkar till andra och framförallt om andra länkar till er så höjs ert värde på Google vilket leder till bättre placeringar. Så se till att så många som möjligt länkar till och det är en klar fördel om de som länkar själva har ett bra värde hos Google

– En länk till er på ICA.se är alltså betydligt mer värd än en länk på lasseskennel.se.

Oseriösa länkstrategier genomskådas ofta av Google.

Ju fler besökare er hemsida har ju högre värde får sidan hos Google.

Har ni ordnat dessa fyra steg så har ni bra förutsättningar för bra placeringar på sökmotorer som Google.

Vill du att vi förklarar det för er muntligt istället?

Ring Johan på Insign så förklarar han hur vi kan få er att synas på Google. Ring Johan

Vill du att vi gör en SEO-analys för bättre placeringar på Google?

Vi visar er hur er hemsida rankar idag, vad det finns för möjligheter och om ni vill så hjälper vi er uppnå det.

Läs mer om vår SEO-analys tjänst

Vill du själv kontrollera er befintliga sökmotoroptimering?

På sidan neilpatel.com kan du skriva in din domän och välja Sweden för att se vilka sökord er sida syns på och vilka placeringar sidan har under respektive sökord.

Bra och kostnadsfri tjänst!

Google Ads

Det finns ett sätt till att synas på Google genom så kallade sponsrade länkar. Det här sättet har inget med hemsidans SEO att göra utan man betalar sig till bra placeringar istället. Man lägger upp gratis annonser som man kopplar med olika sökfraser, geografi och mycket mer. Du betalar endast när någon klickar på dina annonser.

Träffsäker marknadsföring helt enkelt!

Insign har satt ihop ett paket för att göra det enkelt för er. Kontakta oss för mer information.

Vill du veta mer om Google Ads?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan få er att synas på Google Ads. Till kontakt