Konsten att synas på Google

För att synas på Google så bygger man sin sida rätt enligt nedan steg eller så betalar man för att synas med såkallade sponsrade länkar. Läs mer om det längst ner på den här sidan. Det ena utesluter självklart inte det andra. Bäst är att göra båda.

Börja med att bygga sidan rätt från början.

Det enda bra och riktiga sättet att sökmotoroptimera en hemsida är att bygga den rätt från början. Det finns inga genvägar, man måste programmera och strukturera sin hemsida rätt från grunden så att sökmotorer enkelt hittar informationen på webbplatsen. Bra placering på sökmotorer kommer sedan av sig själv.

Sökmotorerna strävar efter att skapa en så relevant träfflista som möjligt för de som söker information. De sökord som används i sökningen är nyckeln till vilka webbsidor som presenteras i träfflistan. Samverkar sökordet på ett optimalt sätt med hemsidans innehåll kommer hemsidan att presenteras i träfflistan.

Fyra viktiga steg för att synas på Google

1. Hemsidan ska vara tekniskt modern.

Hemsidan ska vara tekniskt modern. Insign arbetar i WordPress som är ett mycket bra val av plattform.

2. Texten ska vara relevant och välskriven

I texterna skall ni använda ord och meningar som ni tror att folk söker på i Google. Ord/meningar är bättre som rubriker än som brödtext då Google värderar rubriker högst, men självklart är även brödtexten mycket viktig.

Era viktigaste ord skall finnas med i

  • sidtiteln
  • beskrivningen
  • filnamnet
  • nyckelord/metatagg.

Tänk också på att de viktigaste orden ska komma i början av titeln då Google prioriterar de första orden högst.

Insign ser till att kundens viktigaste ord är optimerade på detta sätt och det är just därför våra kunders hemsidor ofta klättrar upp på topplaceringar.

Bra ord som ni vill bli förknippade med, så kallade “metataggar” eller “metasökord” kan du strunta i. Det fungerar inte längre och de kan rent av vara negativt, man kan alltså inte göra någon magisk lista av ord. Tänk såhär, du kan inte lura Google, Google kan läsa och dom är ute efter att hitta en bra och välskriven text som bäst besvarar det som Googlats.

Även bilder ska sökmotoroptimeras med hjälp av förklarande texter till varje bild.

Välskriven text:

  • Google gillar mycket text, minst 300 ord men ju mer text ju bättre kan man säga.
  • Google älskar när man binder samman meningar med övergångsord och med det menar vi att du ska undvika korta meningar och punkter för att istället  binda samman meningar, precis som vi gjorde nu i denna mening. Övergångsord är ord som “och”, “men”, “så” och “för att”.
  • Google älskar när man ställer frågor och besvarar dom.
  • Google gillar när man punktar upp saker, så som vi gjort här med “Fyra viktiga steg för bra placeringar på Google”.
3. Använd en Sitemap

Det finns två olika typer av sitemaps/webbkartor. En för att besökare enkelt ska hitta alla sidor och en för att Google ska hitta alla sidor. Det är den senare som är viktig. Man skapar först en sådan sitemap, validerar sin sida hos google och registrerar sitemapen där. Google kommer nu att hitta hemsidan och alla undersidor. Man hjälper helt enkelt Google att hitta sina sidor och detta bidrar till fler och bättre placeringar på Google.

Insign gör detta för sina kunder.

4. Länkar till sidan och hög trafik

Om ni länkar till andra och framförallt om andra länkar till er så höjs ert värde på Google vilket leder till bättre placeringar. Så se till att så många som möjligt länkar till och det är en klar fördel om de som länkar själva har ett bra värde hos Google

– En länk till er på ICA.se är alltså betydligt mer värd än en länk på lasseskennel.se.

Oseriösa länkstrategier genomskådas ofta av Google.

Ju fler besökare er hemsida har ju högre värde får sidan hos Google.

Har ni ordnat dessa fyra steg så har ni bra förutsättningar för bra placeringar på sökmotorer som Google.

Lita inte på “SEO säljare”

När du hör om sökmotoroptimering eller sökordsoptimering/SEO från telefonförsäljare så handlar det oftast om att på olika sätt försöka “lura” sökmotorerna till att placera er hemsida högt. Detta sätt medför inga garantier och i värsta fall kan det sluta med uteslutning och avstängning från sökmotorer som Google mfl. 

På senare tid har det även blivit vanligt att telfonförsäljaren säger att dom kan få dig att ranka på Googles förstasida för en månadskostnad. Och detta görs ofta genom att dom bygger en helt ny extra hemsida till er på en ny domän där texterna till 100% anpassas till den sökningen du ville synas på. Dom lyckas ofta få sidan att ranka bra men vad gör det när hemsidan är dåligt designad och fylld till bredden med text som är anpassad för Googles algoritmer.

– Lägg istället fokus på att utveckla er befintliga hemsida och få den att ranka högt helt kostnadsfritt.

Vill du att vi förklarar det för er muntligt istället?

Ring Johan på Insign så förklarar han hur vi kan få er att synas på Google. Ring Johan

Vill du att vi gör en SEO-analys för bättre placeringar på Google?

Vi visar er hur er hemsida rankar idag, vad det finns för möjligheter och om ni vill så hjälper vi er uppnå det.

Läs mer om vår SEO-analys tjänst

Vill du själv kontrollera er befintliga sökmotoroptimering?

Vi använder SEO-verktyget Mangools.

Med ett prisvärt konto hos Mangools får man tillgång till flera användbara SEO verktyg.

Starta ett 10-dagars gratis prova på konto här

Vill du betala för att synas med Google Ads?

Google Ads är de sökträffarna på Google som lägger sig högst upp. Dessa är betalda annonser och inleds med texten: Annons.

Den här tjänsten är för er som vill annonsera på Google, men vill att någon annan tar hand om det samtidigt som det inte får kosta skjortan.

Läs mer om vår Google Ads tjänst

Google Ads

Det finns ett sätt till att synas på Google genom så kallade sponsrade länkar. Det här sättet har inget med hemsidans SEO att göra utan man betalar sig till bra placeringar istället. Man lägger upp gratis annonser som man kopplar med olika sökfraser, geografi och mycket mer. Du betalar endast när någon klickar på dina annonser.

Träffsäker marknadsföring helt enkelt!

Insign har satt ihop ett paket för att göra det enkelt för er. Kontakta oss för mer information.

Vill du veta mer om Google Ads?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan få er att synas på Google Ads. Till kontakt