Vad betyder sakerna i offerten?

Vad är WordPress?

WordPress är världens största plattform för att bygga och hantera webbplatser med. Plattformen fokuserar på användarvänlighet, utseende och webbstandard. Fördelarna med WordPress är många, till exempel kan man använda sig av de flesta webbhotell och man kan enkelt skräddarsy utseendet på en webbplats. WordPress är idag väldigt populärt och väl etablerat, 24% av världens alla webbplatser använder sig av WordPress idag. Varför så många använder WordPress idag är för att det är en plattform som är mycket enkel att arbeta i. Systemet är säkert, sökmotorvänligt och responsivt vilket innebär, att beroende på om besökaren använder sig av en mobiltelefon, läsplatta eller dator så anpassar sig designen efter skärmstorleken. Idag är det ett måste att ha en design som är mobilanpassad då den största delen av befolkningen använder sig av mobilen för att surfa på internet.

Fördelarna med systemet är många och därför har vi på Insign AB valt att enbart arbeta i WordPress.

Vad är ett WordPress-tema och vad är DIVI?

För att slippa koda en hemsida frått ett “vitt papper” så kan man installera ett WordPress-tema. Det finns tusentals olika teman att välja på och alla teman har sina egna verktyg för att göra det enklare att designa och underhålla sin hemsida. Bara för att hemsidor är byggda i samma tema så behöver inte det innebära att sidorna är lika. Tema är inte samma sak som mall.

DIVI – DIVI är det wordpress-tema som vi på Insign AB har valt att arbeta i. Med det här temat så effektiviserar man processen för att skapa och man behöver inte ta upp någon panel för att göra ändringar utan det är bara att klicka och skriva. Ingen kodning behövs.

Du kan prova att redigera en sida i DIVI här: Till demosidan (var inte orolig, du kan inte förstöra något, inget sparas)

Här nedan följer en video på hur divi fungerar.

Vad är support & serviceavtalet?

Det är grunden i Insign, det är vårat standardavtal för alla våra kunders hemsidor som vi tar hand om. Läs om allt kring avtalet här: www.insign.se/service

Vad är ett webbhotell/hosting?

När du skapar en webbplats, behöver du någonstans att lagra allt innehåll som dina besökare sedan kan komma åt online. Webbhotell-företag har kraftfulla servrar som kan lagra och effektivt distribuera detta innehåll.

Tänk på ett webbhotell som en hyresvärd och din webbplats som en lägenhet. Du betalar hyra för att använda en del av serverns utrymme, och under hyrestiden är det här utrymmet ditt för att lagra allt innehåll som hör till din webbplats. Webbhotelltjänsten tar också hand om de tekniska aspekterna av att hålla din webbplats uppe och igång, till exempel serverunderhåll och nätverkssäkerhet.

Vad är tillägg/plugins?

I WordPress kan man lägga till färdiga funktioner som andra redan skapat. Man kan jämföra det som vi använder appar till en telefon, likadant finns det till WordPress. Man kan använda tillägg/plugins för bildspel, kartor, tabeller, gallerier, formulär och mycket mycket mer som man kan ladda hem och installera på sin hemsida. Man kan också förklara det genom att jämföra ett plugin med en byggkloss, varje byggkloss innehåller ett antal funktioner som kommer att förbättra din hemsida. Man kan driva en WordPress-sida utan plugins men om du vill ha en bra hemsida så rekommenderar vi några “standard-plugins” för bästa resultat.

Det finns ca 50 000 olika plugins att välja på.

Sökmotoroptimering/SEO

Sökmotoroptimering är ett väldigt populärt uttryck på webben idag. Det förkortas SEO och syftar till att förbättra webbplatsens ranking i sökmotorer genom att använda olika tekniker för att göra den mer attraktiv för sökmotorer. Genom att hamna högt upp i det organiska sökfältet hos sökmotorer (Google, Bing och Yahoo m.m.). För att få till en bra SEO så krävs det att man lägger ner en del tid och arbete.

Varför är det då viktigt att sökmotoroptimera sin hemsida?

Att synas i det organiska sökfältet är helt gratis, vilket innebär att alla företag oavsett storlek har en bra möjlighet att öka sin försäljning, få större auktoritet och en ökad varumärkeskännedom.

Vad innebär responsiv webbdesign?

Responsiv webbdesign innebär att en webbplats design anpassas till olika skärmstorlekar och enheter. Det betyder att designen automatiskt justeras för att passa på skärmen för en dator, surfplatta, mobiltelefon eller annan enhet.

Tänk dig en webbplats som ett flexibelt pussel. När du tittar på det på en stor skärm, som en dator, kan du se hela pusslet på en gång. Men om du tittar på det på en mindre skärm, som en mobiltelefon, kan delar av pusslet behöva omorganiseras för att passa. Till exempel kan en meny som ligger horisontellt över toppen av skärmen på en dator, staplas vertikalt på en mobiltelefon för att förbättra läsbarheten och navigeringen. Detta är essensen av responsiv webbdesign.

Vad är Slider revolution?

Slider Revolution är ett innovativt och responsivt tillägg till wordpress som hanterar diabilder. Med Slider Revolution kan man visa upp bilder och innehåll på ett magiskt sätt. Man kan visa upp avancerade och animerade bildspel med olika effekter, text och knappar, samt drag-and-drop funktion. Det finns många sätt att visa diabilder på, det kan vara via en slider, karusell eller en timer m.m. Allt beroende på vad man vill förmedla för känsla. Slider revolution har också en mobilanpassad version så att man kan skapa responsiva bildspel. Detta är ett väldigt populärt tillägg!

Klicka här om du vill se en rad olika exempel om vad man kan skapa med Revolution Slider

Vad är flerspråkig hemsida med WPML?

WPML är en förkortning till WordPress multi language som är ett WordPress tillägg.

Med det här tillägget så tillåts man ha en hemsida på flera språk och man kan enkelt översätta texter, kategorier och menyer m.m. Så har du funderat på att nå en internationell marknad så är det här tillägget ett måste.

Vad är WooCommerce?

Woocommerce är ett WordPress tillägg där man får alla delar för att göra en webbshop/E-butik. WooCommerce är världens populäraste plattform för att bygga e-butiker. Varför det är så populärt kan bero på att det är väldigt simpelt att arbeta i. Standardutförandet är dessutom gratis. I tillägget kan man enkelt hantera produkter, produktkategorier, ordrar, lagerhantering och mycket mer.

Här nedan följer en video på hur WooCommerce fungerar: