Vad betyder sakerna i offerten?

Vad är WordPress?

WordPress är världens största plattform för att bygga webbplatser. WordPress fokuserar på användarvänlighet, utseende och webbstandard. Fördelarna med WordPress är många. Det är populärt och väl etablerat, 24% av världens alla webbplatser är WordPress. Det är mycket enkelt att arbeta i och är kanske därför det har blivit så populärt som det är idag. Systemet är säkert, sökmotorvänligt och responsivt vilket innebär att beroende på om besökaren använder sig av en mobiltelefon, läsplatta eller dator så anpassar sig designen efter skärmstorleken.

Fördelarna med systemet är många och därför har vi på Insign AB valt att enbart arbeta i WordPress.

Vad är ett WordPress-tema och vad är DIVI?

För att slippa koda en hemsida frått ett ”vitt papper” så kan man installera ett WordPress-tema. Det finns tusentals olika teman att välja på och alla teman har sina egna verktyg för att göra det enklare att designa och underhålla sin hemsida. Bara för att hemsidor är byggda i samma tema så behöver inte det innebära att sidorna är lika. Tema är inte samma sak som mall.

DIVI – DIVI är det wordpress-tema som vi på Insign AB har valt att arbeta i. Med det här temat så effektiviserar man processen för att skapa och man behöver inte ta upp någon panel för att göra ändringar utan det är bara att klicka och skriva. Ingen kodning behövs.

Du kan prova att redigera en sida i DIVI här: Till demosidan (var inte orolig, du kan inte förstöra något, inget sparas)

Här nedan följer en video på hur divi fungerar.

Vad är tillägg/plugins?

I WordPress kan man lägga till färdiga funktioner som andra redan skapat, likt appar till en telefon så finns det till WordPress tillägg/plugins för bildspel, kartor, tabeller, gallerier, formulär och mycket mycket mer som man kan ladda hem och installera på sin hemsida.

Det finns ca 50 000 olika plugins.

Sökmotoroptimering/SEO

Sökmotoroptimering är ett väldigt populärt uttryck på webben idag. Det förkortas SEO och innebär att man optimerar sin hemsida för att hamna så högt upp som möjligt i det organiska sökfältet hos sökmotorer (google, bing och yahoo m.m.). Att synas i det organiska sökfältet är helt gratis.

Varför är det då viktigt att sökmotoroptimera sin hemsida?

Syns man högt upp hos google så har man större chans till att öka sin försäljning, större auktoritet och en ökad varumärkeskännedom. Det är dessutom gratis så man har inget att förlora.

Vad är Slider revolution?

Slider Revolution är ett innovativt och responsivt tillägg till wordpress som hanterar diabilder. Med Slider Revolution kan man visa upp bilder och innehåll på ett magiskt sätt. Det finns många sätt att visa diabilder på, det kan vara via en slider, karusell eller en timer m.m. Allt beroende på vad man vill förmedla för känsla.

Klicka här om du vill se en rad olika exempel om vad man kan skapa med Revolution Slider

Vad är följ och delningsfunktion för sociala medier?

Vi installerar ett tillägg/plugin som gör det enkelt för besökarna på din hemsida att följa er på sociala medier alternativt dela er hemsida på sociala medier.

Vad är flerspråkig hemsida med WPML?

WPML är en förkortning till WordPress multi language som är ett WordPress tillägg.

Med det här tillägget så tillåts man ha en hemsida på flera språk och man kan enkelt översätta texter, kategorier och menyer m.m. Så har du funderat på att nå en internationell marknad så är det här tillägget ett måste.

Vad är WooCommerce?

Woocommerce är ett WordPress tillägg där man får alla delar för att göra en webbshop/Ebutik. WooCommerce är världens populäraste platform för att bygga eputiker. Varför det är så populärt kan bero på att det är väldigt simpelt att arbeta i. Standardutförandet är dessutom gratis. I tillägget kan man enkelt hantera produkter, produktkategorier, ordrar, lagerhantering och mycket mer.

Här nedan följer en video på hur WooCommerce fungerar: